Projekt vi stödjer

Stiftelsen Svensk Djursjukvård samarbetar framförallt med dessa två specialistdjursjukhus

Regiondjursjukhuset i Helsingborg

Helsingborgs stad har sedan 60 år tillbaka ett fantastiskt djursjukhus. Här har tusentals patienter från både när och fjärran blivit behandlade för alla sorters åkommor.

Att driva ett djursjukhus med duktig personal 365 dagar om året och 24 timmar om dygnet kräver mycket. För att den höga standarden på sjukhuset ska kunna bibehållas hjälper stiftelsen till att finansiera forskningsprojekt, kvalificerad utrustning och vidareutbildning för personalen.

Malmö Djursjukhus

Djursjukhuset i Malmö har en lång historia sedan starten 1958. Man gör varje dag allt för att överträffa dina förväntningar.
Specialistutbildad personal och avancerad utrustning gör att sjukhuset kan erbjuda bästa tänkbara vård och behandling för patienten. Det finns ett eget laboratorium som ger snabba och tillförlitliga svar på de prover som tas, samtidigt som röntgenavdelningen och operationssalarna står beredda dygnet runt.

Aktuella projekt

Dialysmaskin på plats i Helsingborg

Vi har glädjen att meddela att tack vare bidrag från Stiftelsen Svensk Djursjukvård så kan Specialistdjursjukhuset i Helsingborgs som första djursjukhus i Sverige ta emot hundar och katter för hemodialys.

Läs mer

Datortomograf (CT-röntgenskanner)

I mars 2013 invigdes en helt ny CT-röntgenskanner på Regiondjursjukhuset i Helsingborg. Utrustningen, som kostat runt tio miljoner kronor, kan röntga alla djur och ger "tredimensionella" bilder. CT-skannern står i en stor sal som är helt ny för ändamålet.

"Pengarna kommer nästan huvudsakligen från givmilda donatorer."

Denna satsning på modernaste teknik är det största projekt som Stiftelsen finansierat.

Läs mer

Stöd åt mindre bemedlade

Ibland kommer det in patienter till våra djursjukhus som har goda chanser att tillfriskna men ägaren inte har råd med den behandling som krävs.
En del av stiftelsens donatorer vill inte att djuren skall bli lidande i en sådan situation utan har donerat öronmärkta medel för att kunna täcka en del av behandlingskostnaderna.
Stiftelsen delar därför ut upp till 100 000 kr vardera per år till djursjukhusen i Malmö och Helsingborg för att de ska kunna ta emot även dessa patienter.

Läs mer

Ny infektionsklinik i Helsingborg

Tack vare en donation från Ruth Ahlström så har Stiftelsen Svensk Djursjukvård haft glädjen att kunna hjälpa till med bygget av en ny infektionsklinik på Djursjukhuset i Helsingborg.

Läs mer

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Pingback: zoo porn
Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *